Keresett kifejezés:
Ma 2015. május 26., Evelin, Fülöp napja van.

Szakértő tanácsadóink | Kiadványkalauz | Kinek nevezzelek | Névanalizátor | Születésnapi meglepetés
 
Kezdőlap
Elérhetőség
TAVAM
Csatlakozás
Önkéntes hírek
Programajánló
Fórum
Szakértő válaszol
TAVAM hírlevél
Várandósok Klubja
TAVAM klub
TAVAM háló
TAVAM az iskolákban
Születés Hete
Aktuális projektek
Képgaléria
Linkajánló
Kinek nevezzelek

Ha már tudjuk, hogy megfogant, akkor a sok más fontos tennivaló közepette sürgető kérdésként merül fel: milyen nevet adjunk születendő gyermekünknek. Nomen est omen – a név kötelez. Ki ne szeretné, hogy gyermeke nevének már a jelentése is a legjobbat, legkívánatosabbat hordozza számára? Hátha tényleg úgy van, ahogy az ősi mondás tartja.

Íme hát a felsorolás, ha már szemeztek valamely névvel, most elolvashatják jelentését. Talán van idő még végiggondolni, hogy valóban Dánielnek, azaz „Isten a bírám” vagy inkább Frigyesnek, azaz bátornak, uralkodónak hívjuk majd a csöppséget.

A nevek böngészése persze már a várandósság előtt is mindenesetre a gyermek tervezés időszakában is szórakoztató lehet. Rajta hát! Tessék választani!

Enikő
A névanalízis szerint az Enikő név barátságos, kedves személyiség kialakulását támogatja. A név viselői otthonosan mozognak a művészet világában. Értékelik a minőséget, de életerejük, lelkesedésük nem mindig elég ahhoz, hogy valóra is váltsák álmaikat, kielégítsék szükségleteiket. Sokszor segítenek másoknak, de az is gyakran előfordul velük, hogy túlságosan sokat foglalkoznak mások gondjaival.
Részletek

Erhard
A névanalízis szerint az Erhard" név arra ösztönzi viselőit, hogy segítsenek másokon, erős belső késztetésük lehet az emberiség megsegítésére. Talán sokszor túl sok felelősséget vállalnak magukra másokkal kapcsolatban, ami indokolatlan aggodalomhoz és nyugtalansághoz vezethet. Az emberek bizalommal fordulnak a név viselői felé, és elmondják nekik legbensőbb félelmeiket, és tanácsukat is szívesen fogadják, sőt sokszor kifejezetten tanácsaikért keresik fel őket.
Részletek

Erik
A névanalízis szerint az Erik név túlérzékenység okozója lehet, ami miatt a név viselői sokkal többet érzékelhetnek az őket körülvevő világból, mint amit felfoghatnának vagy elmondhatnának. Van egy mélyről jövő alkotókészségük és művészi fogékonységuk, ami az irodalom és a zene szeretetében mutatkozik meg. Az írás közelebb áll hozzájuk, mint a beszéd. A munkában jól tudnak azokra a dolgokra koncentrálni, amelyek érdeklik őket, de kerülik az egyhangúságot, az unalmat vagy a rutint igénylő feladatokat.
Részletek

Erika
A névanalízis szerint az ?Erika" név nagy felelősségtudattal és nagyszerű üzleti érzékkel rendelkező személyiség kialakulását támogatja, aki gyakorlatias gondolkodásának köszönhetően szinte mindenben sikereket ér el, amihez nekilát. Kellő adottságai vannak ahhoz, hogy nagyszerű vezető váljék belőle. Ügyesen tudja koordinálni beosztottai munkáját és jól megért másokat. Könnyen előfordulhat, hogy gyermekkorában vagy nagyon fiatalon kellett megtapasztalnia, hogy mit is jelent a felelősség, vagy rá volt szorítva, hogy komoly döntéseket hozzon.
Részletek

Erna
A névanalízis szerint az ?Erna" név komoly, nyugodt személyiség kialakulását támogatja. Diplomatikus és kedves természete sokakat lenyűgöz, és sok kaput megnyit számára. Erős vágy dolgozik benne, hogy megértse mások gondolatait és érzelmeit. Ez az igyekezet hozzájárulhat ahhoz a sikerhez, amit olyan munkakörben érhet el, ahol emberek lelkének ápolásával foglalkozhat. Ez a név a család és az otthon iránt érzett szeretetet is erősíti, a név viselői nagyszerű szülők lehetnek.
Részletek

Ernesztina
A névanalízis szerint az Ernesztina nevet viselők vágynak arra, hogy megértsenek és segíthessenek másokat, ugyanakkor gyakran túlságosan belebonyolódnak azok ügyeibe, és ez túlzott aggodalomhoz vezethet. Saját otthonra és családra vágynak, és arra, hogy engedékenységükkel, tapintatosságukkal megértést, harmóniát és összetartást vigyenek otthonuk falai közé. Szeretik a gyerekeket, habozás nélkül segítenek bármely gyermeknek, akinek szüksége van rá. Amikor csak lehetséges, igyekeznek elkerülni a veszekedést és zűrzavart, mert jobb szeretnek nem foglalkozni azzal, ami megsértheti mások érzéseit. Bár az Ernesztina név vágyat ébreszt arra, hogy harmóniában dolgozzon másokkal, gyakran fejezhetik ki magukat fölényeskedve.
Részletek

Ernő
A névanalízis szerint az Ernő név érzékeny, idealista személyiség kialakulását támogatja, aki nagyon kedveli a kultúrát. Olyan pozícióban ajánlatos elhelyezkednie, ahol nyugodtan dolgozhat, és olyan munkát kell végeznie, amiben magas fokú összpontosításra van szükség (pl.: analízisek készítése, számítások). Bár szinte mindig nyugodtnak tűnik, igen gyakran feszült. Sokszor nehezen fejezi ki magát szóban. Ha mélyebb gondolatait vagy érzelmeit kell kifejeznie, sokkal könnyebben teszi ezt írásban. A pozití hozzáállás és az önbizalom hiánya megnehezíti számára, hogy döntéseket hozzon.
Részletek

Ervin
A névanalízis szerint az Ervin név erősen független és rendkívül alkotókész személyiség kialakítását segíti. Olyan emberét, aki rendhagyó dolgokat képes létrehozni. Ugyanakkor csak az tudja lekötni a figyelmét, ami ismeretlen és újszerű ? amint valamiben egy kis egyhangúság jelenik meg, az érdektelenné válik számára. Ha akadályoztatva érzi magát bármiben, türelmetlenné, ingerlékennyé, sőt egyenesen lázadóvá válhat. Ez a tulajdonsága a másokkal való kapcsolatait terheli
Részletek

Erzsébet
A névanalízis szerint az ?Erzsébet" név egy gyakorlatias gondolkodású, felelősségteljes, önálló személyiség kialakulást támogatja, aki nehezen viseli, ha megmondják neki, hogy mit tegyen, viszont tehetséges, rátermett vezető. Kész mások gondjain segíteni, de érdemes óvatosnak lennie, mert hajlamos arra, hogy túlságosan belefolyjon mások életébe. Fontos számára, hogy maga tartsa kézben a dolgait. Amikor a másokhoz vezető út a megértés és együttérzés, akkor nehezen találja meg a módját, hogy kifejezze magát.
Részletek

Esztella
A névanalízis szerint az Esztella név olyan személyiség kialakulását támogatja, akinek nagyon jó az üzleti érzéke, felelősségtudattal bír, és becsüli az életben a minőségi dolgokat. Környezete komolynak ismeri; ez a komolyság korán megmutatkozik, már egészen fiatalon más az érdeklődési köre, mint kortársaié. Az otthon és a család nagyon fontos számára, ugyanis ez az a környezet, amiben igazán el tudja engedni magát. Ha elvállal egy feladatot, legnagyobb igyekezetével azon van, hogy azt ? legjobb tudása szerint ? véghez is vigye.
Részletek


<< Vissza | Tovább >>A TAVAM hírlevele az elmúlt években havonta jelent meg, várandóssággal, gyerekneveléssel, szüléssel kapcsolatos témákról írtunk benne. A korábbi számokat itt nézheted meg.

Jelenleg nincs kapacitásunk friss számok megjelentetésére, amit szívből sajnálunk. Nem kizárt azonban, hogy a jövő új lehetőségeket, új energiákat tartogat, és újra megjelentetünk hírlevelet. Hogy erről ne maradj le, érdemes regisztrálnod.

Kérjük, itt regisztrálj,
hogy neked is el tudjuk küldeni a TAVAM hírlevelét!

E-mail:
 

Téged is megérintett a TAVAM kezdeményezése? Lehet, hogy ha módodban állna, akkor segítenél a csapatnak? Több lehetőséged van erre, mint gondolnád. Hogy hogyan?

Kérjed felvételed a TAVAM tagjai közé. A részletekért kattints ide. 

Ha önkéntesként vagy bármi más módon segítenél szívesen, akkor pedig kattints ide a részletekért!

Impresszum | Kapcsolat