Keresett kifejezés:
Ma 2016. február 12., Lídia, Lívia napja van.

Szakértő tanácsadóink | Kiadványkalauz | Kinek nevezzelek | Névanalizátor | Születésnapi meglepetés
 
Kezdőlap
Elérhetőség
TAVAM
Csatlakozás
Önkéntes hírek
Programajánló
Fórum
Szakértő válaszol
TAVAM hírlevél
Várandósok Klubja
TAVAM klub
TAVAM háló
TAVAM az iskolákban
Születés Hete
Aktuális projektek
Képgaléria
Linkajánló
Kinek nevezzelek

Ha már tudjuk, hogy megfogant, akkor a sok más fontos tennivaló közepette sürgető kérdésként merül fel: milyen nevet adjunk születendő gyermekünknek. Nomen est omen – a név kötelez. Ki ne szeretné, hogy gyermeke nevének már a jelentése is a legjobbat, legkívánatosabbat hordozza számára? Hátha tényleg úgy van, ahogy az ősi mondás tartja.

Íme hát a felsorolás, ha már szemeztek valamely névvel, most elolvashatják jelentését. Talán van idő még végiggondolni, hogy valóban Dánielnek, azaz „Isten a bírám” vagy inkább Frigyesnek, azaz bátornak, uralkodónak hívjuk majd a csöppséget.

A nevek böngészése persze már a várandósság előtt is mindenesetre a gyermek tervezés időszakában is szórakoztató lehet. Rajta hát! Tessék választani!

Ábel
A névanalízis szerint az "Ábel" név komoly, felelősségteljes, biztonságot sugárzó személyiség kialakulását támogatja. Nagyon fontos számára az otthon biztonsága és a család, imádja a gyerekeket. Szülőként nagyon türelmes és megértő. Bár nagyszerű üzleti érzékkel rendelkezik, de nem szeret "nyomulni". Olyan pozícióban érvényesülhetnek az adottságai leginkább, ahol a nyilvánossággal kell foglalkoznia, és szüksége van diplomáciai érzékére, emellett kedvessége, türelme is szerepet kaphat, mely sokakat elkápráztat és megnyugtat. Sokan kedvelik felelősségteljes, kedves, türelmes természete miatt.
Részletek

Abigél
A névanalízis szerint az Abigél név nagyvonalú, idealista személyiség kialakulását támogatja, aki erős vágyat érez, hogy másokat segítsen és valami módon támogassa az egész emberiséget. Hivatásának érzi, hogy vigyázzon másokra, mindenkire akinek a problémáival találkozik. Sokszor olyan mértékben azonosul azokkal akiken segíteni szeretne, hogy túlságosan aggódik. Jól megérti a művészek világát is, alkotásaikat is kedveli. Vágyik a család biztonságára és az otthon melegére.
Részletek

Ábrahám
A névanalízis szerint az Ábrahám név alkalmassá teszi viselőjét a szervezői munkákra és arra, hogy önbizalommal vállaljon felelősségteljes pozíciót is. Optimista és előrehúzó személyiség. Megvannak a szükséges adottságai ahhoz, hogy gondolatait, érzéseit a lehető legpontosabban fejezze ki. Barátságos, ötletes, találékony és nagyvonalú.
Részletek

Achilles
A névanalízis szerint az "Achilles" név felelősségteljes, éles eszű, gyors gondolkozású személyiség kialakulását támogatja, aki becsüli a minőséget. Már fiatalon is komolyabb kortársainál. Kiemelkedően fontos számára a család szerepe. Mély nyugalmat kizárólag ebben a környezetben képes megélni, családtagjai és közeli barátai körében. Bármit vállal is el, azt a legjobb tudása szerint végzi el, és mindig igyekszik időben befejezni az adott feladatot.
Részletek

Adalbert
A névanalízis szerint az Adalbert név okos, a művészetekre igen fogékony személyiség kialakulását támogatja. A szépség minden minősége iránt rendkívül nyitott, ezek személyére ösztönző hatással vannak. Ilyenkor alkotókészsége nem ismer határokat. Nagyon érzékeny, ezért nagyon gyorsan reagál a külvilág minden eseményére. Erős önkontrollra van szüksége, hogy ne vigye túlzásba a féltékenységet. Érzékenységének eredménye az is, hogy sokkal többet érez az élet történéseiből, mint amit ki tud fejezni, vagy teljessségében meg tud érteni. A misztérium iránti fogékonysága nyitottá teszi a vallással, illetve az okkultizmussal szemben.
Részletek

Ádám
A névanalízis szerint az "Ádám" név olyan személyiség kialakulását támogatja, aki kedveli a társadalmi életet, és képes arra, hogy egy-egy közösségen belül megteremtse és fönntartsa a harmóniát és egyetértést. Ugyanakkor kijelentései sokszor kinyilatkoztatásnak tűnnek mások számára, és szándékát félreérthetik. Ha esetleg az értékesítés területén dolgozik, biztosan sikeres, mert érdeklik más emberek, és barátságos természetű. Természetéből adódóan sok függetlenségre van szüksége.
Részletek

Adél
A névanalízis szerint az "Adél" keresztnév hatása is lehet, hogy viselője felelősségteljes és gyakorlatias. Olyan munkában érzi jól magát, ami gyakorlatias természetű, figyelmet és koncentrációt igényel, és a részletek is fontosak. Bármit elvállal, megvan benne a kellő türelem és kitartás, hogy jól végezze el feladatát. Olyan pozícióban érzi magát biztonságban, ahol a munkafolyamat lépések szisztematikus sorából áll. Előfordulhat, hogy rabjává válik a részleteknek és a rutinnak, ilyenkor nehezen fogadja el az újfajta megoldásokat.
Részletek

Adelheid
A névanalízis szerint az "Adelheid" név olyan személyiség kialakulását támogatja, aki természetes, könnyed, és élvezi mások társaságát. Könnyen ismerkedik, hiszen nagyon nyitott, nagyvonalú, nagyszerű kommunikációs képességekkel. Fontos, hogy figyeljen arra, hogy kinek mikor mit ad, hogy ne használják ki, és energiája ne vesszen kárba és a lehető legjobb helyre menjen. Mivel nem rendelkezik különösebb ambíciókkal, de pénzre természetesen szüksége van, hát igyekszik minél könnyebben pénzhez jutni, lehetőleg minél kevesebb és nem túl kemény munka árán. Pénzét kedvteléseire költi leginkább.
Részletek

Adorján
A névanalízis szerint az Adorján anyagias személyiség kialakulását támogatja. Fontos számára a minőség, igyekszik mindenből a lehető legjobbat megszerezni, a második vonal nem is érdekli. Amint megismer valakit, felméri és minősíti. A besorolás alapjai a külsőségek: a ruhák, az anyagi helyzet, illetve az egyéb, jól látható sikerek. Az Adorjánok a jó lehetőségeket, ajánlatokat azonnal észreveszik. Ezért sokan fordulnak hozzájuk üzleti tanácsért. Jó vezetők és szervezők, nem érdemes őket beosztotti szerepben tartani.
Részletek

Adrián
A névanalízis szerint az Adrián név segíti az empátia és a diplomáciai érzékhez szükséges képességek kialakulását. Könnyen barátkozik, de érdemes odafigyelni, hogy ne folyjon bele túlságosan mások életébe és problémáiba. Kiváló képességét, hogy eltérő nézőpontokat képviselő felek között harmóniát teremtsen, olyan munkahelyen tudja kamatoztatni, ahol emberekkel dolgozhat. Nagyszerű tanácsadó, de az nem jó, ha olyan pozícióba kerül, ahol felelősség nyomja a vállát, és döntéseket várnak tőle.
Részletek


Tovább >>

Impresszum | Kapcsolat