Keresett kifejezés:
Ma 2015. május 26., Evelin, Fülöp napja van.

Szakértő tanácsadóink | Kiadványkalauz | Kinek nevezzelek | Névanalizátor | Születésnapi meglepetés
 
Kezdőlap
Elérhetőség
TAVAM
Csatlakozás
Önkéntes hírek
Programajánló
Fórum
Szakértő válaszol
TAVAM hírlevél
Várandósok Klubja
TAVAM klub
TAVAM háló
TAVAM az iskolákban
Születés Hete
Aktuális projektek
Képgaléria
Linkajánló
Kinek nevezzelek

Ha már tudjuk, hogy megfogant, akkor a sok más fontos tennivaló közepette sürgető kérdésként merül fel: milyen nevet adjunk születendő gyermekünknek. Nomen est omen – a név kötelez. Ki ne szeretné, hogy gyermeke nevének már a jelentése is a legjobbat, legkívánatosabbat hordozza számára? Hátha tényleg úgy van, ahogy az ősi mondás tartja.

Íme hát a felsorolás, ha már szemeztek valamely névvel, most elolvashatják jelentését. Talán van idő még végiggondolni, hogy valóban Dánielnek, azaz „Isten a bírám” vagy inkább Frigyesnek, azaz bátornak, uralkodónak hívjuk majd a csöppséget.

A nevek böngészése persze már a várandósság előtt is mindenesetre a gyermek tervezés időszakában is szórakoztató lehet. Rajta hát! Tessék választani!

Melitta
A névanalízis szerint a Melitta név jó üzleti érzékkel megáldott személyiség kialakulását támogatja, aki szinte mindenben sikereket ér el, amihez csak hozzálát. Olyan vezető pozíciókra érdemes törekednie, ahol döntési lehetőség és felelősség egyaránt van a kezében. Tehetséges és eredményes vezető válhat belőle, mert képes a környezetében lévők igényeit, elképzeléseit is figyelembe venni. Könnyen lehetséges, hogy egészen fiatalon került olyan helyzetbe, amikor komoly döntéseket kellett meghoznia.
Részletek

Menyhért
.A névanalízis szerint a Menyhért név vasakarattal rendelkező személyiség kialakulását támogatja. A név viselői erős egyéniséggel rendelkeznek, és nagyon határozott elképzeléseik vannak a dolgokról. Az értelmi világuk is igen intenzív. Alkotóak, becsvágyóak, és ez segíti őket abban, hogy elérjék céljaikat. Általában előteremtik a kényelmükhöz szükséges anyagiakat. Sokszor azonban túlságosan is biztosak magukban, ilyenkor nem veszik figyelembe mások véleményét és felmerülő szükségleteit. A diplomáciai érzék nem erősségük, kölcsönös engedményekkel történő megegyezésre nem hajlandóak.
Részletek

Mercédesz
A névanalízis szerint a Mercédesz név felelősségteljes személyiség kialakulását támogatja. Kimagaslóan tehetségesek lehetnek a név viselői az üzleti életben, nagyon jól bánnak a pénzzel, és szinte mindenben sikeresek, amihez csak nekifognak. Leginkább a vezetői pozíciók érdeklik őket, ahol felelőséget vállalhatnak. Ügyesen koordinálják, szervezik a környezetükben lévők munkáját és energiáit, és kellően együttérzőek ahhoz, hogy jól megértsenek másokat. Könnyen lehet, hogy már egészen fiatalon magukra utalt helyzetbe kerülnek, vagy fontos döntéseket kell meghozniuk.
Részletek

Mihály
A névanalízis szerint, a Mihály név gyorssá és elemzővé teszi viselője gondolkodását. Kreatív, sokoldalú és találékony. Ugyanakkor a teljesítésvágy és a függetlenség iránti vágy olyannyira erős benne, hogy sokszor nehezen kontrolállja. Amint akadályoztatva érzi magát a kitűzött cél felé való haladásban, feszült és türelmetlen lesz. Ilyenkor egycsapásra megváltozik, rosszkedvűvé és szarkasztikussá válhat, különösen azok irányában, akik közel állnak hozzá.
Részletek

Miklós
A névanalízis szerint a Miklós név nagyon éles eszű, gyors gondolkodású személyiség kialakulását támogatja, aki képes megragadni az új ötleteket. Mielőtt elfogad, vagy alkalmaz egy új elgondolást szereti, ha bizonyosságot nyerhet az ötlet valódi értékeiről, felhasználhatóságáról. Mivel nagyon gyorsan tanul, kicsit értetlen azokkal, akik lassabbak nála. Ez a türelmetlenség sokszor ahhoz vezet, hogy tudálékosnak tűnik, ezért sokan nem kedvelik. Annak ellenére, hogy nagyon intelligens, olykor terhes számára a közvetlen szóbeli megnyilvánulás, keresi a szavakat, nehezen fejezi ki, hogy mire gondol, mit szeretne. Nagyon fontosnak tartja a barátságot és mások közelségét, de viselkedése nem mindig ezt üzeni másoknak.
Részletek

Miksa
A névanalízis szerint a Miksa név üzletorientált személyiség kialakulását támogatja. Vágya az anyagi függetlenségre már egészen fiatal korában nagyon erős. Számára nem megterhelő olyan logikus gondolatmenetet követni, ami gyakorlatias, üzleties dolgokról szól. Általában könnyen mozog az üzleti világban. Jó érzéke van a joghoz, esetleg a politikához. Ritkán fordul elő, hogy érzelmeire hallgat, amikor valamiről véleményt alkot.
Részletek

Milán
A névanalízis szerint a Milán név nagy munkabírású, pontos személyiség kialakítását segíti. Független és türelmes, megbízható. Ha valamit elvállalt, biztosra mehetünk, hogy teljesíteni is fogja. A tudományos vagy gyakorlatiasságot igénylő területeken kimagaslóan jó lehetne. Nyugodt, megbízható, otthonszerető egyéniség, aki gyakorlati kérdésekben logikusan gondolkodik, de mások javaslataival kapcsolatban elutasító, és tart a változásoktól.
Részletek

Miléna
A névanalízis szerint a Miléna név viselői igazi idealisták. Őszinték, figyelmesek, egyenesek és az emberiséget szeretnék szolgálni. Szinte keresik a lehetőséget, hogy segítsenek, miközben képesek magukat teljesen háttérbe szorítani. Nagy, erős, biztos családot szeretnének, és minden képességük megvan ahhoz, hogy ez az álmuk valóra váljék.
Részletek

Míra
A névanalízis szerint a Míra név energikus, becsvágyó, rendkívül erős akaratú, független személyiség kialakításában segít. Miközben gyakorlati kérdésekben alkotó, találékony, leleményes, és mindig kész új feladatokat elvállalni, sokszor nehézséget jelent számára egy-egy feladat befejezése; hol a megváltozott körülmények, hol az időközben megváltozó érdeklődése miatt.
Részletek

Mirella
A névanalízis szerint a Mirella név komoly, felelősségteljes személyiség kialakulását támogatja. Becsüli a minőséget az élet minden területén, és különösen fogékony a zenében, az irodalomban valamint a természetben megmutatkozó szépségre. Azok az emberek jelentik a legtöbbet számára, akik nem csak lelkileg tudnak kapcsolódni hozzá, de szellemi társként is. Csak azokkal érzi magát igazán felszabadultnak, akik ismerik legbensőbb énjét. Más esetekben igen nehéz számára a természetes, közvetlen megnyilvánulás, ezért sokan ridegnek és távolságtartónak gondolják.
Részletek


<< Vissza | Tovább >>A TAVAM hírlevele az elmúlt években havonta jelent meg, várandóssággal, gyerekneveléssel, szüléssel kapcsolatos témákról írtunk benne. A korábbi számokat itt nézheted meg.

Jelenleg nincs kapacitásunk friss számok megjelentetésére, amit szívből sajnálunk. Nem kizárt azonban, hogy a jövő új lehetőségeket, új energiákat tartogat, és újra megjelentetünk hírlevelet. Hogy erről ne maradj le, érdemes regisztrálnod.

Kérjük, itt regisztrálj,
hogy neked is el tudjuk küldeni a TAVAM hírlevelét!

E-mail:
 

Téged is megérintett a TAVAM kezdeményezése? Lehet, hogy ha módodban állna, akkor segítenél a csapatnak? Több lehetőséged van erre, mint gondolnád. Hogy hogyan?

Kérjed felvételed a TAVAM tagjai közé. A részletekért kattints ide. 

Ha önkéntesként vagy bármi más módon segítenél szívesen, akkor pedig kattints ide a részletekért!

Impresszum | Kapcsolat